Nieuwsbrief december 2019

nieuwsbrief december 2019

Kerst en jaarafsluiting
We sluiten dit jaar weer feestelijk af met een gezellig kerstdiner op woensdagavond 18 december in de klassen. Het zijn natuurlijk drukke tijden maar een bijdrage van u maakt uw kind(eren) trots! Niet echt een keukenprins(es)? Er zijn heel veel mogelijkheden die weinig tijd of inspiratie kosten. Weet u het echt niet? Stuur een berichtje naar de leerkracht van uw kind, deze kan u vast een goede tip geven.  Op de laatste vrijdagochtend sluiten we 2019 in de klassen af. De kerstvakantie start om 11.45 uur.

Vakantie! En nu?
De komende weken heeft uw kind vrij van school. U heeft vast al wel wat plannetjes om de tijd gezellig samen door te brengen. Lekker er op uit of samen op de bank?  Hieronder geven wij u enkele suggesties om tijdens deze weken toch ook nog het lezen van uw kind te onderhouden. Het blijkt namelijk dat veel kinderen tijdens de vakantie geen letter lezen en dat is erg jammer. Uw kind heeft de oefening hard nodig  en het is nog leuk ook! Wist u bijvoorbeeld dat kinderen gratis lid kunnen worden van de bibliotheek? Samen naar de bibliotheek toe is  gezellig én gratis. Maar ook op internet is er voldoende te doen om het lezen, ook tijdens de vakantie, te onderhouden.

www.leesmevoor.nl is een website waar gratis allerlei leuke prentenboeken worden voorgelezen. Maar het is niet alleen voor de jongste kinderen,  oudere kinderen kunnen ook zelf met de voorleesstem meelezen en op die manier oefenen.

www.gratiskinderboek.nl is een website waarop kinderen gratis kinderboeken kunnen lezen.

Wij zullen u, ook in 2020 regelmatig tips en trucs  geven om uw kind(eren) nog beter te helpen met leren.  Helpt u uw kind(ern) mee om het nog beter te gaan doen op school? Heeft u zelf leuke tips voor ons of andere ouders? Wij horen graag van u en zullen goede tips graag doorspelen.

Overblijven
U kunt uw kind(eren) aanmelden voor het overblijven via een bericht aan:
<mailadres verwijderd in deze online versie van de nieuwsbrief>

Voor de verwerking van uw opgave is het belangrijk dat u de juiste gegevens in de e-mail zet, namelijk:
– de naam en groep van uw kind
– de data waarop uw kind gaat overblijven.

U kunt benodigde ‘strippenkaarten’ één keer per week kopen bij de balie. De verkoop is op de maandagen van 08.15 tot 08.45 uur. Indien gewenst kan u op dat moment ook nog uw kind(eren) opgeven voor het overblijven. Onze voorkeur gaat echter uit naar tijdige opgave via de e-mail.

Zoals eerder bekend gemaakt zijn de kosten van de overblijf gestegen. U betaalt, met ingang van 1 janauri. 2,20 euro per keer.

De strippenkaarten blijven op school. Als ze vol zijn worden deze aan uw kind(eren) meegegeven en kunt u de eerst volgende maandag een nieuwe strippenkaart kopen.

Zorgt u ervoor dat uw kind niet zonder strippenkaart overblijft? Zonder strippenkaart kunnen de kinderen echt niet overblijven en zal u andere opvang voor uw kind(eren) moeten regelen.

Het mailadres overblijf@nicobulderschool.nl kunt u ook gebruiken als u vragen heeft aan de overblijfkrachten of iets met hen wilt bespreken.

Meester of juf is ook wel eens ziek
Uiteraard kan het voorkomen dat een leerkracht ziek wordt of onverwacht verlof op moet nemen. Bij afwezigheid van een leerkracht kan de school gebruik maken van vervangers uit een vervangerspool. In de praktijk blijkt echter dat deze groep leerkrachten in de vervangerspool niet altijd voldoende is om alle vervangingsaanvragen op te vangen.

Als het niet lukt om vervanging te krijgen is de school helaas genoodzaakt over te gaan tot een noodscenario. De leerlingen van de groep van de afwezige leerkracht kunnen dan, indien gewenst,  (alleen) de eerste dag nog binnen de school opgevangen worden. De leerlingen worden daarbij over de overige groepen verdeeld.

Indien in de loop van de dag blijkt dat er voor de volgende dag(en) ook geen vervanging beschikbaar is, worden de ouders, via Social Schools op de hoogte gesteld dat de betreffende leerlingen tot nader order thuis moeten blijven.

Voor de ouders die echt geen opvang kunnen regelen, biedt de school de mogelijkheid tot noodopvang in school. Dat betekent helaas niet dat de leerlingen lessen kunnen volgen, maar er wordt gekeken bij welke andere groepen de leerlingen aan kunnen sluiten.

Mocht blijken dat vervanging alsnog geregeld kan worden, dan worden de betreffende ouders hiervan, via Social Schools op de hoogte gebracht en komen die leerlingen de daarop volgende dag weer naar school.

U zult begrijpen dat we bovenstaande noodscenario liever niet in werking stellen maar het tekort aan invalkrachten wordt steeds ernstiger en de kans is groot dat we tegen dit soort situaties aan blijven lopen.

Via Social Schools ontvangt u regelmatig informatie van de leerkrachten over de activiteiten en uitjes van de verschillende groepen. In de nieuwsbrief zullen wij u informeren over zaken die alle leerlingen en ouders aangaan. Zoals de vrije dagen en vakanties maar ook schoolbrede activiteiten.

20 december Om 11:45 uur start de kerstvakantie.

We wensen iedereen een prettige kerst en een gezond nieuwjaar!

6 januari School begint weer.