Nieuwsbrief mei 2019

nieuwsbrief mei 2019

Schoolreizen
Over enkele weken gaan de groepen weer een dagje op schoolreis.  Hieronder nog even weer de bestemmingen deze uitjes. Zorgt u ervoor dat u tijdig betaalt bij de leerkrachten?

Groep 1 t/m 4 gaat op 28 mei naar Nienoord. De groepen 5 en 6 gaan op 28 juni naar Joytime en de groepen 7 en 8 gaan op 5, 6 en 7 juni naar Ameland.

Gruiten
De weken van het gratis Schoolfruit zijn weer afgesloten. Wij verzoeken u uw kind(eren) zelf weer een gezonde snack mee te geven. Het verzoek om een gezond tussendoortje mee te geven doen wij vanuit de wens gezonde eetgewoonten van onze leerlingen te stimuleren. We hopen hierbij op uw medewerking. Wij kunnen u echter tot niets verplichten en zullen dat ook niet doen. Op dinsdag en donderdag GRUITEN wij.  Daarbij verzoeken wij u om enkel fruit of groente mee te geven. Op de overige dagen is er ook ruimte voor een andere gezonde snack.

Formatie
Achter de schermen worden er al weer enige tijd voorbereidingen getroffen voor het nieuwe schooljaar. Elk jaar wordt er opnieuw gekeken naar het aantal leerlingen op de school en in de klassen. Het aantal leerlingen op een school bepaalt hoeveel leerkrachten er betaald kunnen worden om les te geven aan deze kinderen. Er wordt eerst door het bestuur van onze scholen bekeken hoeveel leerkrachten er op de verschillende scholen aan het werk kunnen. Voorlopig  kunnen wij u, onder voorbehoud,  melden dat wij verwachten na de zomervakantie met  ongeveer 135 leerlingen, 11 leerkrachten, 2 onderwijsassistenten, 1 zorg coördinator en 1 directeur  te starten.

We kunnen het precieze aantal leerlingen nog niet noemen. Door verhuizingen en nieuwe aanmeldingen is dat immers nog niet zeker.

Wel kunnen wij aangeven dat we verwachten met 8 groepen te starten. Dan moet u denken aan twee kleutergroepen (1-2a en 1-2b), één groep 3, één combinatiegroep 4/5, één combinatiegroep 5/6, één groep 7 en één groep 8. Door de groepen op deze manier samen te stellen, worden de groepen niet te groot maar ook niet te klein.

Wij verwachten u half juni te kunnen informeren over welke leerkrachten aan welke groepen gaan lesgeven en in welke groep uw kind(eren) volgend jaar geplaatst gaat worden.

Avondvierdaagse
Evenals voorgaande jaren ligt de organisatie voor onze leerlingen bij ouders die geheel vrijwillig hun tijd en energie hieraan besteden. Dit doen zij om er een sportief en leuk evenement van te maken. Dit kunnen zij natuurlijk niet alleen. Om het wandelfeest op een zo goed mogelijke wijze te laten verlopen, rekenen zij op uw medewerking en die van de kinderen. U ontvangt bij deze nieuwsbrief het protocol van de Avondvierdaagse via Social Schools. We verzoeken u de afspraken en regels goed door te nemen en te bespreken met uw kind(eren). Samen maken we er leuke avonden van!

Via Social Schools ontvangt u regelmatig informatie van de leerkrachten over de activiteiten en uitjes van de verschillende groepen. In de nieuwsbrief informeren wij u over zaken die alle leerlingen en ouders aangaan. Zoals de vrije dagen en vakanties maar ook schoolbrede activiteiten.

Belangrijke data april/mei:

Schoolreis groep 1 t/m 4

30 en 31 mei

Hemelvaart, de leerlingen zijn vrij

13 t/m 17 mei

Avondvierdaagse

5, 6, 7 juni

Schoolreis groep 7 en 8

Tweede Pinksterdag, de leerlingen zijn vrij

Zomermarkt van 17 tot 19 uur

Margedag, de leerlingen zijn vrij.

Schoolreis groep 5 en 6

We sluiten het jaar feestelijk af. Nadere info volgt.
De onderbouw (1 t/m 4) heeft een margemiddag en is om 11.45 uur vrij. De bovenbouw (5 t/m 8) heeft een continurooster en is om 14.00 uur vrij.

De vakantie begint om 11. 45 uur.

26 augustus

De school start weer!