Nieuwsbrief april 2019

Nieuwsbrief april 2019


nieuwsbrief april 2019

Avondvierdaagse
U ontving het inschrijfformulier voor de Avondvierdaagse al enige tijd geleden. Daarin kon u lezen dat kinderen zich op drie momenten kunnen inschrijven. Er zijn nog twee momenten waarop u uw kind(eren) kunt inschrijven:

  • dinsdag 2 april tussen 13.00 en 13.30 uur
  • woensdag 3 april tussen 08.15 en 09.00 uur

Houdt u er rekening mee dat er, na deze dagen geen inschrijving via de school meer mogelijk is? Er kunnen geen uitzonderingen op deze regel gemaakt worden. Ook niet als u het heel erg lief vraagt ūüôā

Daarnaast willen wij u er nogmaals op attenderen dat de kinderen  voldoende begeleiding nodig hebben tijdens de wandeltochten. Als er niet voldoende begeleiding is kan er niet  gelopen worden.

Schoolreizen
Over enkele weken gaan de groepen weer op schoolreis.  Hieronder staan de bestemming en de kosten van de uitjes. 

Groepen 1 t/m 4  

28 mei 

Nienoord 

20 euro 

Groepen 5+6 

28 juni 

Joytime 

27,50 euro 

Groepen 7+8 

5+6+7 juni 

Ameland 

80 euro 


Koningsspelen en verjaardag leerkrachten
Traditiegetrouw organiseren we de meesters– en juffendag samen met de koningsspelen. Dit jaar doen we dat op vrijdag 12 april.¬† De kinderen hoeven deze dag geen eten en drinken mee te nemen, dat wordt verzorgd door de meesters en juffen. Cadeautjes hoeven ook niet te worden gekocht, maar uw kind mag wel een kleine bijdrage meenemen voor het goede doel. Het goede doel van dit jaar is Het Vergeten Kind. Het Vergeten Kind strijdt voor een Nederland waarin elk kind zich √©cht kind voelt, zich goed ontwikkelt en volwaardig meedoet in de maatschappij. In Nederland wonen heel veel kwetsbare‚ÄĮkinderen die het moeilijk hebben. Zij hebben onze hulp dringend nodig en dit houdt niet op met een eenmalige glimlach of tijdelijke steun. Het Vergeten Kind organiseert activiteiten en evenementen die een directe positieve invloed hebben op het leven van deze kinderen.¬†

Uw mening is belangrijk voor ons!
Achter de schermen wordt al weer flink nagedacht over het volgend schooljaar. Het personeel  van de school denkt na over wat er beter en mooier kan. Maar natuurlijk zijn de personeelsleden van de school niet de enigen die daar een mening over hebben. Ouders en leerlingen hebben ook vast een idee over wat er op school gebeurt. Wat gaat er goed en wat kan er misschien beter?  

De leerlingen vulden vorige week een digitale vragenlijst in via de computer. Er werden hen allerlei vragen gesteld over wat zij van de school vinden.

We willen u als ouder ook deze vragen stellen. U ontvangt daarom binnenkort een mailtje van ons waarin wij u vragen om een aantal vragen, anoniem, in te vullen.

Wij begrijpen dat u misschien niet meteen zit te wachten op (weer) een digitale enquête. We willen u toch verzoeken er even voor te gaan zitten. Wij willen namelijk de beste school worden die we kunnen zijn voor u en uw kinderen. Uw mening telt! 

Heeft u thuis geen mogelijkheid om de vragenlijst in te vullen? U kunt de vragenlijst ook op het computerplein op school invullen.  We serveren er indien gewenst zelfs een kopje thee of koffie bij! Neemt u dan wel uw  gebruikersnaam en uw  inlogcode mee? Deze staat in de mail die u van ons zult ontvangen.

Belangrijke data
Via Social Schools ontvangt u regelmatig informatie van de leerkrachten over de activiteiten en uitjes van de verschillende groepen. In de nieuwsbrief informeren wij u over zaken die alle leerlingen en ouders aangaan. Zoals de vrije dagen en vakanties maar ook schoolbrede activiteiten.

Belangrijke data april/mei:

12 april

Koningsspelen

19 april – 3 mei

Meivakantie

13 mei – 17 mei

Avondvierdaagse

28 mei

Schoolreis groepen 1 t/m 4