Nieuwsbrief mei 2018

nieuwsbrief mei 2018

Schoolreizen
Over enkele weken gaan de groepen weer een dagje op schoolreis.  Hieronder nog even weer de bestemming en de kosten van dit uitje.

Groep 1/2 5 juli Naturij 20 euro
Groep 3/4 12 juni Duinenzathe 25 euro
Groep 5/6 5 juni Drouwenerzand 20 euro
Groep 7/8 19 juni In&Outdoor Pinokkio 30 euro

Gruiten
De weken van het gratis Schoolfruit zijn weer afgesloten. Wij verzoeken u uw kind(eren) zelf weer een gezonde snack mee te geven.

Het verzoek om een gezond tussendoortje mee te geven doen wij vanuit de wens gezonde eetgewoonten van onze leerlingen te stimuleren. We hopen hierbij op uw medewerking. Wij kunnen u echter tot niets verplichten en zullen dat ook niet doen. Op dinsdag en donderdag GRUITEN wij.  Daarbij verzoeken wij u om enkel fruit of groente mee te geven. Op de overige dagen is er ook ruimte voor een andere gezonde snack.

Formatie
Achter de schermen worden er weer voorbereidingen getroffen voor het nieuwe schooljaar. Elk jaar wordt er opnieuw gekeken naar het aantal leerlingen op de school en in de klassen. Het aantal leerlingen op een school bepaalt hoeveel leerkrachten er betaald kunnen worden om les te geven aan deze kinderen. Er wordt eerst door het bestuur van onze scholen bekeken hoeveel leerkrachten er op de verschillende scholen aan het werk kunnen. Zodra dit helder is, kunnen we voor onze school aan de gang met de indeling van de klassen. Zodra daarover meer informatie is, laten we het u weten.

Avondvierdaagse
Evenals voorgaande jaren ligt de organisatie voor onze leerlingen bij ouders die geheel vrijwillig hun tijd en energie hieraan besteden. Dit doen zij om er een sportief en leuk evenement van te maken. Dit kunnen zij natuurlijk niet alleen. Om het wandelfeest op een zo goed mogelijke wijze te laten verlopen, rekenen zij op uw medewerking en die van de kinderen. U ontvangt binnenkort het protocol van de Avondvierdaagse via Digiduif. We verzoeken u de afspraken en regels goed door te nemen en te bespreken met uw kind(eren). Samen maken we er leuke avonden van!

Belangrijke data in mei/juni/juli

10 en 11 mei Hemelvaart, de leerlingen zijn vrij.
21 t/m 25 mei Tweede meivakantie, de leerlingen zijn vrij.
28 mei t/m 1 juni Avondvierdaagse
20 juni Zomermarkt (reserve datum = 22 juni)
27 juni Margedag, de leerlingen zijn vrij.
19 juli We sluiten het jaar feestelijk af. Nadere info volgt.
De onderbouw (1 t/m 4) heeft een margemiddag en is om 11.45 uur vrij.
De bovenbouw (5 t/m 8) heeft een continurooster en is om 14.00 uur vrij.
20 juli De vakantie begint om 11. 45 uur.
3 september De school start weer!